Doorgaan naar inhoud
Levering door heel Nederland Vanaf 600kg geen verzendkosten Minimumorder 250kg Voer van rest- en retourstromen van humane voeding
Levering door heel Nederland Vanaf 600kg geen verzendkosten Minimumorder 250kg Voer van rest- en retourstromen van humane voeding

Trotse afnemers

Onderstaand enkele afnemers van ons circulaire voer waar we trots op zijn:

Zonvarken
Wij zijn er trots op om leverancier van het circulaire voer voor het concept Zonvarken te zijn. Zonvarken is een revolutionaire varkensboerderij met 3 sterren Beter Leven keurmerk, het heeft een goed verhaal voor varkens, boeren, buren en consumenten.
Het laat zien dat maximaal dierenwelzijn, minimale emissies van CO₂, ammoniak, fijnstof en geur én een gezond inkomen voor de boer prima samen kunnen gaan. Het circulaire voer van Voerwaarts Circulair helpt Zonvarken om klimaatvriendelijk vlees te produceren. Meer op www.zonvarken.nl
Zonvarken


De Goed Gevulde
Inge Vleemingh van De Goed Gevulde uit Halle houdt Hubbard vleeskuikens in een verplaatsbaar hok met uitloop in de wei en traaggroeiende varkens in de weide rond haar boerderij. De dieren worden gevoerd met resten van humane voeding van winkels uit de buurt en Inge vult dat aan met het voer van Voerwaarts Circulair. Meer op www.degoedgevulde.nl.

 


 

Wiersema Wagyu's

Steven Wiersema werkt in Olst (Ov) toe naar een exclusieve familiekudde Wagyu's. Met genetica die verder niet of nauwelijks in Nederland voorkomt. Zijn fokdoel is het verkopen van vlees en fokdieren. Het vlees wordt middels inschrijving vanuit huis verkocht.
De Wagyu’s worden minimaal bijgevoerd met het circulaire vleesveevoer.  “Wij weiden eigenlijk altijd, met uitzondering van echt slechte winterdagen. We mikken  op duurzame opfok en zetten dus in op veel lokaal geteeld voer. Wij gaan kruidenrijk grasland inzaaien en hopen volgend plantseizoen  ruim 300 meter heg te planten. Wij voeren gras en of hooi onbeperkt en daarnaast de Mineralenbrok Vitaal van Voerwaarts Circulair. Voor het afmesten voeren wij de Circulaire Vleesveebrok bij. Op die manier willen wij bewijzen dat je superieure kwaliteit kan produceren zonder een grote druk op het milieu” aldus Wiersema.

meer op www.wiersemawagyu.nlFirma J. Ras en Zonen - De Boergrondiër - Den Bommel
We zijn een grootschalig gemengd agrarisch bedrijf met name gericht op export producten. De varkenshouderij is een tak binnen Firma J. Ras en Zonen. Met de scharrelvarkens proberen we te onderzoeken of er ook kansen liggen op de lokale vleesmarkt. Voor de herkenbaarheid hebben we "De Boergrondiër" opgericht om binnen ons bedrijf op een zeer duurzame en verantwoorde manier lokaal voedsel te gaan produceren en vermarkten.

In de zoektocht om naast de grootschaligheid ook de kleine schaal op te zetten, zoeken wij ook naar een goede manier om onze scharrelvarkens te voeren. De varkens lopen altijd buiten en hebben altijd toegang tot vers gras. Een varken kan tot bijna 40% van zijn rantsoen vers gras eten. Daarnaast nemen wij van een lokale landwinkel de GFT-restanten af. Voor onderhoud en wat extra groei kwamen we in contact met Voerwaarts. We zijn blij dat we nu met de circulaire zeugenbrok op een verantwoorde manier kunnen voeren.

We voeren de brokken nog relatief kort, maar de varkens vinden het in ieder geval erg lekker. Zeker niet minder dan de gangbare brok die we vooraf gebruikte. De groei lijkt ook goed, maar om daar conclusies uit te trekken daar is het nog te vroeg voor!

boergrondier
Jaap-Jan Ras -  Instagram: Boergrondiër


Erve Wiegert
We houden hobbymatig 4 varkens en op dit moment ook nog biggen. Af en toe slachten we een varken voor eigen gebruik (en soms voor familie en bekenden)
We voeren onze varkens gras en plantaardig keukenafval, daarnaast kunnen we wekelijks oud brood ophalen bij een bakker en AGF-afval bij een supermarkt. De hoeveelheid "afval" wat we kunnen halen wisselt nogal en is soms niet voldoende. Vandaar dat we de circulaire brok achter de hand hebben. We hebben bewust gekozen voor de circulaire brok omdat dit past in ons idee van duurzaam varkens houden.
De varkens en ook de biggen eten het voer graag! Ikzelf vind het prettig dat de brokken "fris" ruiken, aan sommige andere soorten hangt een weeïge geur en als je er een keer met je handen aan zit blijf je het ruiken.

Mariska Heutinck - Facebook.com/ervewiegert

KipEigen

Zowel de leghennen als de haantjes bij KipEigen krijgen circulair voer. Bij KipEigen kun je eier-aandeelhouder te worden, waarbij je wekelijks jouw deel van de vers gelegde eieren krijgt. Of je adopteer een haantje voor het duurzaamste stukje vlees. De KipEigen eieren worden gelegd door dubbeldoelkippen van het ras Noord-Hollandse blauwe. 


Eva Vos - KipEigen http://www.kipeigen.nl/


Bommels Buiten – Zaltbommel

Ons project betreft een kleinschalige varkenshouderij. We vinden het belangrijk dat voedingsstoffen zo weinig mogelijk worden weggegooid. Ook de milieubelasting moet bij productie van diervoeders zo laag mogelijk zijn. Het voer bevalt bijzonder goed. Ik ben, hoewel 66 jaar, beginnend varkenshouder. De door jullie geleverde voerschema's helpen mij goed om op een verantwoorde manier te voeren. Bij ons project werken ruim 20 vrijwilligers. Via crowdfunding hebben zij onze activiteit mogelijk gemaakt. Ook zij vinden het gebruik van circulair voer belangrijk.

Kees Tanis – Bommels Buiten - Facebook Bommels BuitenBoeren in het bos
Richard en Mariska van Boeren in het Bos houden op Landgoed Boschhoeve te Nijeberkoop en in het Drents Friese Wold runderen, schapen, varkens, kippen en eenden. Deze dieren hebben allemaal hun eigen rol in het beheer van bossen en natuurgebieden en scharrelen in familiekuddes hun eigen voedsel bij elkaar. Dit natuurlijke dieet wordt waar nodig aangevuld met circulair voer van Voerwaarts, om zo onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken. Naast de verkoop van natuurvlees in onze winkel en webshop verkopen we ook nog eigen eieren, groenten(pakketten) en geven we cursussen en rondleidingen.
www.boereninhetbos.nl


Dykhoeve - Herwen
Jeroen en Gerdien Stuyt houden in Herwen nabij Zevenaar varkens en runderen op een extensieve manier. De dieren worden met circulair voer bijgevoerd. Het vlees van op jaarbasis 220 varkens en 25 runderen wordt via de eigen boerderijwinkel, lokale landwinkels en horeca afgezet. Bezoekers van de Boerderijwinkel kunnen uiteraard een kijkje bij de dieren nemen. Meer info check www.dykhoeve.nl